vereniging

 

De Historie 

     Handboogvereniging Black Arrow is een vereniging die opgericht is door een aantal enthousiaste handboogschutters die een eigen vereniging wilden oprichten.                                              Dit hebben Tienes Kamphuis en Renate Steenman ook gedaan in januari 2007     

     De vereniging bestond toen uit een schutter of 6 á 7. Om een officiële vereniging te zijn, moet je bij de Nederlandse Handboogbond (NHB) zijn aangesloten.                                                   Black Arrow heeft hier tussen januari en maart 2007 hard aangewerkt en kreeg zij in april 2007 de status als officiële vereniging aangesloten bij de NHB.

     In het eerste jaar groeiden we van de eerste 6 á 7 schutters naar een mooi aantal van 15 schutters en had de vereniging een schietruimte op de zolder van buurthuis"  de Klabbe" te Foxhol. In 2008 heeft de vereniging een moeilijke tijd door gemaakt door omstandigheden en zijn er schutters weg gegaan, maar gelukkig ook bij gekomen. 

In 20.. is de vereniging (noodgedwongen) verhuist naar een ander locatie. Dit was wijkcentrum "de Kern" in Hoogezand. Hier stonden we te schieten in de zaal waar ook de toneelvereniging oefende. Eind 2013 zijn er twee schutters (Roel Hemminga en Martijn Kamphuis) begonnen aan de opleiding tot Handboogtrainer niveau 2. De heren hebben de opleiding met succes afgerond en zijn sindsdien gediplomeerd Handboog trainer. De leden groei kreeg vanaf toen een behoorlijke boost. Dit had als gevolgd dat de trainingslocatie te klein werd. Hierdoor is de vereniging eind 2014 verhuist naar onze huidige trainingslocatie multifunctioneel centrum "de Klabbe" te Foxhol.

Op deze locatie hadden we weer ruimte om te groeien. Dit ging voorspoedig. Het werd al snel te druk voor de twee trainers. Daarom heeft de vereniging sinds juni 2016 nog twee gediplomeerd Handboogtrainers erbij. Dit geeft nog meer potentie om te groeien.

 

Handboogvereniging Black Arrow doet ook mee aan wedstrijden. De zo geheten 3D wedstrijden. Hierin kunnen we vaak leuk mee komen met de top.

 

Of terwijl: Black Arrow is een jonge, dynamische vereniging met veel enthousiasme en interesse voor en in de handboogsport. Gezelligheid staat hoog in het vaandel, en iedereen vanaf 12 jaar is welkom.